L’alumnat de 4t d’ESO celebra les eleccions de delegats i delegades de classe
Avui en dia, en un context polític i social tan complex com el nostre, en què conceptes com el de “democràcia” han quedat desdibuixats per la seva utilització partidista (molts cops allunyada de la realitat), és més important que mai que des de l’escola eduquem en els valors democràtics, per tal que els nostres alumnes coneguin els seus drets i el seus deures, els exerceixin, es facin responsables de les seves accions i adquireixin una mirada crítica de la realitat que els envolta.
Aquesta educació és molt necessària per tal que el nostre sistema democràtic funcioni i millori de forma progressiva. Els valors democràtics garanteixen una bona ciutadania i una bona convivència. El respecte a les idees de l’altre, al pluralisme ideològic, és fonamental si volem educar alumnes que siguin capaços de treballar de forma col·laborativa, que siguin bons companys, justos, i, en definitiva, bons ciutadans.
Per tant, aquests valors han de ser vistos, i sobretot viscuts, pels nostres alumnes a les nostres escoles. Estem obligats a fomentar-los en totes les etapes educatives, des d’infantil fins a l’educació post-obligatòria. Una bona oportunitat per a conscienciar els nostres alumnes de la seva importància i de donar a conèixer el funcionament del sistema democràtic és la de les eleccions a delegades i delegats d’aula. Unes bones eleccions, amb candidatures plurals, campanya electoral, debats moderats pels tutors, meses, butlletes i urnes, ajuden els alumnes a viure aquests valors, a experimentar-los, i, per tant, a aprendre’ls de forma significativa.
En aquest sentit, els tutors de Quart d’ESO de les Escolàpies Figueres, podem afirmar que els processos electorals viscuts els darrers anys han contribuït (i molt) al foment d’aquests valors i animem a tota la comunitat educativa a dedicar temps i esforços a aprofitar-ne tota la seva potencialitat educativa.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada